Tuesday, June 7, 2011

.:Malam Pengenalan PERKEMAT DQ:.


18 Mei 2011- Barisan Kepimpinan Persatuan Kebajikkan Pelajar Maahad Tahfiz Darul Quran 2010-2011 telah mengadakan satu perjumpaan di antara pelajar-pelajar baru diploma 11/14. Perjumpaan ini diberi nama “Malam Pengenalan PERKEMAT 10-11”. Malam pengenalan ini diadakan adalah bertujuan untuk memperkenalkan barisan kepimpinan PERKEMAT DQ sesi 10-11 sekaligus memupuk nilai-nilai kerjasama dan tautan ukhuwwah di antara sesama mereka.

Majlis ini dimulakan dengan ucapan kata alu-aluan pengerusi majlis dan kemudiannya disusuli dengan ucapan Yang Dipertua Persatuan Kebajikkan Pelajar Maahad Tahfiz Darul Quran yang menerangkan serba sedikit tentang sejarah persatuan dan menyeru kepada semua pelajar –pelajar baru untuk sama-sama kita berganding bahu dalam menjaga biah solehah di Darul Quran. Kemudian majlis diteruskan lagi dengan taaruf ringkas daripada setiap exco dan timbalan exco.


Sebagai penutupnya,majlis kemudiannya menayangkan video korporat pimpinan PERKEMAT DQ sesi 10-11 disusuli dengan video ‘Trailer SYABAB’ yang akan berlangsung bermula pada keesokkan harinya. Majlis kemudiannya berakhir selepas sesi taklimat ringkas daripada penyelaras program SYABAB.

(Barisan Pimpinan PERKEMAT sesi 10-11)

(Pelajar-pelajar tekun menyanyikan lagu asma ulhusna)

(Pelajar-pelajar memberikan tumpuan ketika sesi taaruf)

Editor :
Tengku Ibrahim Helmi b Tengku Mohammad
Exco Lajnah Penerbitan Dan Informasi 10-11

Fotografi : Unit Fotografi Laterinfo @rt crewz

0 comments: